Информации  /  Новости  /  Вицепремиерот Лика ветува дека ќе го обнови училиштето во Новосело

Вицепремиерот Лика ветува дека ќе го обнови училиштето во Новосело

 

23 Oct 2017

15:26

 Вицепремиерот на Република Македонија, г-дин. Хазби Лика, денес (23.10.2017, го посети селото Новосела во општина Боговиње, по согорувањето на училиштето во ова село.

 
Во неговото присуство, беше формирана работна група, која веднаш почна да презема мерки за сместување на учениците во селските згради, така што учениците ќе продолжат со процесот на учење што е можно поскоро.
 
Г-дин Лика им вети на жителите на Новосела дека владата ќе ги преземе сите мерки за да им овозможи на учениците да продолжат со настава во новата училишна зграда што е можно поскоро.
 
 

 

23.10.2017 , 15:26 Reads:508  пати