Информации  /  Новости  /  Вицепремиерот Лика присуствуваше на изложбата на сликарот Решат Амети

Вицепремиерот Лика присуствуваше на изложбата на сликарот Решат Амети

 

4 Sep 2017

14:30

 Вицепремиерот Хазби Лика учествуваше на изложбата "Од традицијата" на сликарот од Гостивар, Решат Амети. На овој настан, поддржан од Министерството за култура, беа присутни и претседателот на Собранието, г-дин. Талат Џафери, државениот секретар во

Министерството за култура, г-дин. Валмир Азири, директорот на Уметничката галерија, г-ѓа. Дита Старова, како и амбасадорот на Албанија, г. Фатос Река.
На изложбата голем број дела беа презентирани претежно во комбинирана техника и ткаенинско масло.

 

09.04.2017 , 14:30 Reads:807  пати