Informacione  /  Lajme  /  Qeveria e RM-së miratoi propozim ndryshimet në ligjin për media. Televizioni shtetëror do të emetojë 24 orë program në gjuhën shqipe

Qeveria e RM-së miratoi propozim ndryshimet në ligjin për media. Televizioni shtetëror do të emetojë 24 orë program në gjuhën shqipe

 

 Qeveria e Republikës së Maqedonisë në seancën e 55 qeveritare shqyrtoi dhe miratoi propozim ndryshimet në ligjin për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele.

Në aspektin e forcimit të vlerave kulturore kombëtare, u sollën disa vendime të rëndësishme:


1. Televizioni shtetëror do të emetojë 24 orë program në gjuhën shqipe.
2. Radio Shkupi - servisi i tretë programor në RTM do të emetojë 24 orë program në gjuhën shqipe.
3. TVM2 Satelitor ligjërisht do të emetojë poashtu 24 orë program në gjuhën shqipe.

 

 

21.02.2018 , 12:28 Reads:1167