Informacione  /  Lajme  /  Takimi i parë zyrtar i zëvendëskryeministrit Lika me ambasadorin e Republikës së Shqipërisë, Fatos Reka

Takimi i parë zyrtar i zëvendëskryeministrit Lika me ambasadorin e Republikës së Shqipërisë, Fatos Reka

 

 Zëvendës kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë përgjegjës për zbatimin e Marrëveshjes së Ohrit dhe sistemin politik, z. Hazbi Lika, sot (08.06.2017) në takimin e tij të parë zyrtar, priti ambasadorin e Republikës së Shqipërisë në vendin tonë, z. Fatos Reka.

Në këtë takim, ambasadori Reka uroi zëvendëskryeministrin Lika për zgjedhjen e tij në funksionin e ri, duke potencuar së zgjedhja e tij si zëvendëskryeministër do të jetë e dobishme për avancimin e Marrëveshjes së Ohrit.

Ndërkaq, zëvendëskryeministri Lika falenderoi ambasadorin Reka dhe shtetin shqipar për përkrahjen e palodhshme dhe raportet vëllazërore mes vitesh të cilët kanë kontribuar në thellimin e bashkëpunimit në mes dy vendeve në të gjitha sferat. Lika e njohu ambasadorin Reka për prioritetet e Qeverisë së re duke nënvizuar se në fokus do të jetë zbatimi i reformave në të gjitha fushat. Ai gjithashtu tha se implementimi dhe avancimi i Marrëveshjes së Ohrit janë thelbësore për progresin gjithëpërfshirës të shtetit tonë. Kabineti i ri qeveritar, shtoi zëvendëskryeministri,  është tejet bashkëpunues dhe i gatshëm për avancim emergjent të këtij dokumenti,  faktor i rëndësishëm i cili  na jep më shumë kompetenca dhe përgjegjësi për të vazhduar në këtë proces dhe në realizimin e qëllimit për anëtarësim në strukturat euro-atlantike.

Në vazhdim, ambasadori Reka theksoi se implementimi i menjëhershëm i Marrëveshjes së Ohrit është i detyrueshëm për të hapur rrugët drejt anëtarësimit në NATO dhe BE.

“Të dy shtetet, Republika e Maqedonisë dhe ajo e Shqipërisë janë aspirante për BE. Nëpërmjet Proçesit të  Berlinit, i cili shërben si një paradhomë për përgatitje për anëtarësim në Bashkimin Evropian, ne mund të shndërohemi në anëtare të denja.

 

06.08.2017 , 14:45 Reads:347